Huzarensalade Swietie Sranang (Surinaams-Nederlandse salade)

Huzarensalade Swietie Sranang (Surinaams-Nederlandse salade)

Huzarensalade Swietie Sranang (Surinaams-Nederlandse salade)

Aantal personen: 8-

Bereidingstijd:

45 minuten.

Ingrediënten

150 gram kipfilet
1 pot halvanaise (500ml)
250 gram aardappelpuree
1 liter melk
1 kleine blik maïs (nettogewicht 170 gram)
6 stuks zoetzure augurken
2 eetlepels suiker
1 pot rode bieten (nettogewicht 340 gram)
Olie
2 kleine friszure appels
8 middelgrote aardappels
150 gram zoetzure zilveruitjes

Bereiden

1. Aardappels gaarkoken en prakken.
2. Kipfilet gaar koken en fijnsnijden, daarna het enkele minuten in 2 eetlepels olie bakken samen met de maïs. 3. Meng de aardappelpuree met de melk en voeg die samen met zilveruitjes, halvanaise, aardappels, augurken (in plakjes gesneden), appels (in kleine stukjes gesneden) en de suiker aan de kip toe.
4. Schep 1/4 deel hiervan voor een naturel salade; voeg aan het reseterend deel de rode bieten (fijngehakt) toe en meng het met het geheel goed door.
Serveertip:
Serveren met sla, ei en uitjes.

Variatietip: Gebruik in plaats van de kip eens sojabrokken fijn; in dat geval is de salade ook langer houdbaar.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus